Measure and prepare all the necessary ingredients, peel the garlic.
Отмерьте и подготовьте все необходимые ингредиенты, очистите чеснок от шелухи.
Cut the eggplants into slices, sprinkle salt on both sides and leave for 10 minutes to remove the bitterness from the eggplants. After the time has passed, rinse off the salt under running water and dry the eggplants with a paper towel.
Нарежьте баклажаны кружочками, присыпьте с двух сторон солью и оставьте на 10 минут для того, чтобы из баклажанов ушла горечь. По истечению времени смойте соль под проточной водой и просушите баклажаны при помощи бумажного полотенца.
Start preparing the sauce. Finely chop the garlic and dill, place the products in a deep bowl.
Приступайте к приготовлению соуса. Мелко нарежьте чеснок и укроп, переложите продукты в глубокую миску.
When the eggplants are dry, place them in a frying pan and fry on both sides until golden brown. If desired, you can bread the vegetables in flour before frying.
Когда баклажаны просохнут, выложите их на сковороду и обжарьте с двух сторон до золотистой корочки. При желании перед обжаркой можно запанировать овощи в муке.
Prepare the eggplant sauce. To do this, mix mayonnaise, garlic and dill in a bowl. Salt and pepper the sauce to taste.
Приготовьте соус для баклажанов. Для этого смешайте в миске майонез, чеснок и укроп. Посолите и поперчите соус по вкусу.
Place eggplant on a plate and brush each slice with sauce. The dish is ready and can be served. Bon appetit!
Выложите баклажаны на тарелку и смажьте каждый ломтик соусом. Блюдо готово, можно подавать к столу. Приятного аппетита!
Place the eggplants on a plate like a tower and sprinkle the remaining dill on top. Also, for an impressive serving, eggplants can be placed on lettuce leaves, garnishing the dish with red onion rings and pomegranate seeds.
Выложите баклажаны на тарелку башенкой и присыпьте сверху остатками укропа. Также для эффектной подачи баклажаны можно выложить на листья салата, украсив блюдо кольцами красного лука и зернами граната.