Prepare the ingredients indicated in the recipe.
Приготовьте указанные в рецепте ингредиенты.
In order not to waste time, put the jars in the oven for sterilization. Boil the containers for the preparations at a temperature of 100 degrees Celsius for 20 minutes.
Чтобы не терять времени, поставьте банки в духовку на стерилизацию. Прокипятите емкости для заготовок при температуре 100 градусов Цельсия в течение 20 минут.
Chop the garlic and rinse the tomatoes under running water. Lightly pierce the stem of the tomatoes with a toothpick to prevent them from exploding during cooking.
Порубите чеснок и промойте томаты под проточной водой. Слегка проколите зубочисткой помидорную плодоножку, чтобы они не взорвались в процессе приготовления.
Place 2 bay leaves and tomatoes at the bottom of a half-liter jar. Next, add French mustard, as well as 5 sweet pea seeds and garlic.
В пол-литровую банку опустите на дно 2 лавровых листа и помидоры. Далее положите в нее французскую горчицу, а также 5 зернышек душистого горошка и чеснок.
Pre-boil the water and fill the container with boiling water. Then cover the jar with a lid and let stand for about 15 minutes. Next, pour the water into the pan and boil again with salt. Fill the jar with boiled brine.
Предварительно прокипятите воду и залейте емкость кипятком. После накройте банку крышкой и дайте постоять минут 15. Далее слейте воду в кастрюлю и снова прокипятите с солью. Прокипяченным рассолом наполните банку.
At the finish, add aspirin or vinegar to prevent winter tomatoes from turning sour. Seal the jar with a nylon lid.
На финише добавьте аспирин или уксус, чтобы не дать зимним томатам закиснуть. Закупорьте банку капроновой крышкой.