Today we will cook one of the most popular fish - hake. It contains a lot of useful substances: calcium, phosphorus, iron, zinc, fluorine, sodium, sulfur, copper, nickel, manganese. This fish is most popular in Portugal and Spain. We also love hake dishes. In this recipe we fry it in a frying pan.
Сегодня приготовим одну из самых востребованных рыб — хек. В ней сосредоточено немало полезных веществ: кальций, фосфор, железо, цинк, фтор, натрий, сера, медь, никель и марганец. Особенно популярна эта рыба в Португалии и Испании. У нас тоже любят блюда из хека. В этом рецепте мы обжарим рыбу на сковороде.
Steps / Шаги:
To prepare this dish, it is best to take hake fillet or steaks. Choose chilled fish. Refrigerated fish retains nutrients better than frozen fish. If you purchased frozen fish, then you need to defrost it in advance.
Для приготовления этого блюда лучше всего взять филе хека или стейки. Выберите охлажденную рыбу. В охлажденной рыбе лучше сохраняются питательные вещества, чем в замороженной. Если же вы приобрели замороженную рыбу, то ее нужно заранее разморозить.
Cut the hake fillet into three parts.
Разрежьте филе хека на три части.
In a separate bowl, mix spices, flour, salt and pepper. Roll the fish pieces in this breading.
В отдельной миске смешайте специи, муку, соль и перец. Обваляйте в этой панировке кусочки рыбы.
Grease a heated frying pan with oil and fry the fish on both sides. It will take approximately 3-4 minutes to fry each side.
Смажьте маслом разогретую сковороду и обжарьте рыбу с обеих сторон. На обжарку каждой стороны уйдет примерно 3-4 минуты.
Transfer the finished fish to a plate, garnish with herbs and serve.
Готовую рыбу переложите на тарелку, украсьте зеленью и подавайте к столу.
Serve hake with mashed potatoes; this fish also goes well with rice. A fresh salad dressed with good olive oil is also suitable as a side dish.
Подавайте хека с картофельным пюре, также эта рыба хорошо сочетается с рисом. В качестве гарнира также подойдет свежий салат, заправленный хорошим оливковым маслом.