Wash the zucchini and dry. Prepare a dish in which it is convenient to roll zucchini slices in flour. Measure out the required amount of ingredients and place them on the table for easy preparation.
Вымойте кабачок, обсушите. Подготовьте блюдо, в котором удобно обвалять кружочки кабачка в муке. Отмерьте нужное количество ингредиентов и выложите их на стол для удобства приготовления.
Cut the zucchini into equal circles 1.5-2 centimeters wide.
Кабачок нарежьте на равные кружочки по 1,5-2 сантиметра шириной.
Cut the onion into half rings.
Лук нарежьте полукольцами.
Dredge the zucchini generously in flour.
Кабачок обильно обваляйте в муке.
Salt the sour cream, add pepper to taste and squeeze out the garlic, stir.
Сметану посолите, добавьте перец по вкусу и выдавите чеснок, перемешайте.
Place zucchini slices in a frying pan heated with vegetable oil and fry over medium heat on both sides until golden brown.
На разогретую с растительным маслом сковороду выложите кружочки кабачка и обжарьте на среднем огне с обеих сторон до золотистой корочки.
Place the fried zucchini on a plate. In the same frying pan, fry the onion over medium heat with the addition of vegetable oil until golden.
Жареные кабачки выложите на тарелку. В той же сковороде обжарьте лук на среднем огне с добавлением растительного масла до золотистости.
Empty the pan, place zucchini slices on the bottom, and evenly distribute the fried onion on top.
Освободите сковороду, выложите на дно кружочки кабачка, поверх равномерно распределите обжаренный лук.
Pour sour cream sauce over the zucchini and onions. Cover with a lid and let simmer over low heat for 3-4 minutes. The dish is ready!
Кабачки с луком залейте сметанным соусом. Накройте крышкой, дайте потомиться на небольшом огне 3-4 минуты. Блюдо готово!
To add brightness to the finished dish and an even richer aroma, sprinkle the zucchini with finely chopped fresh herbs before serving. Bon appetit!
Для придания готовому блюду яркости и еще более насыщенного аромата, перед подачей посыпьте кабачки мелко порубленной свежей зеленью. Приятного аппетита!