Place the food on the table. Wash the chicken fillet, remove the veins.
Выложите продукты на стол. Помойте филе курицы, очистите от жилок.
Cook the chicken fillet for 25-30 minutes after the water boils and cool. Cook the rice after washing it 2-3 times. Prepare according to package instructions.
Варите филе курицы 25-30 минут после закипания воды и остудите. Сварите рис, предварительно промыв его 2-3 раза. Готовьте по инструкции на упаковке.
Cut the chicken fillet into strips.
Филе курицы нарежьте на полоски.
Lay out the mat. It should curl up. Next, lay out a sheet of nori so that its short side is closest to you. Step back 10 cm from the bottom and lay out the rice, pressing lightly with your fingers.
Разложите циновку. Она должна закручиваться вверх. Следом выложите лист нори так, чтобы его короткая сторона была ближе к вам. Отступите 10 см от низа и выложите рис, слегка приминая пальцами.
Place the chicken along the short edge of the rice and the cream cheese on it.
По короткому краю риса выложите курицу, на нее — сливочный сыр.
Roll the roll tightly so that the filling adheres to the rice.
Сворачивайте ролл плотно, чтобы начинка сцепилась с рисом.
Finish the roll by moistening the remaining edge of the nori sheet with water. Remove any jagged edges and cut the roll into small pieces.
Докрутите ролл, смочив оставшийся край листа нори водой. Удалите неровные края и нарежьте ролл на небольшие кусочки.
If you want to diversify the usual combinations, instead of boiled chicken you can use smoked chicken - this will give the rolls an additional piquancy.
Если хочется разнообразить привычные сочетания, вместо вареной курицы можно взять копченую – так роллы приобретут дополнительную пикантность.