Wash the cucumber and chicken fillet, remove the veins from the fillet. Measure out the required amount of ingredients and place them on the table for easy preparation. Prepare a mat for rolling the rolls.
Помойте огурец и филе курицы, филе очистите от жилок. Отмерьте нужное количество ингредиентов и выложите их на стол для удобства приготовления. Подготовьте циновку для скручивания роллов.
Rinse the rice under running water two to three times until the water runs clear. Boil the rice according to the cooking method indicated on the package.
Промойте рис под проточной водой два-три раза, пока вода не станет прозрачной. Отварите рис исходя из способа приготовления, указанного на упаковке.
Boil the chicken fillet until tender, 25-30 minutes after the water boils. Refrigerate.
Филе курицы отварите до готовности, минут 25-30 после закипания воды. Охладите.
Cut the cucumber into cubes.
Порежьте огурец на брусочки.
Cut the chicken into strips.
Порежьте курицу на полоски.
Lay out the mat so that it curls up. Place a sheet of nori on the mat with the short side facing you. Stepping back about 10 centimeters from the bottom of the nori sheet, begin laying out the rice, lightly stamping it with your fingers.
Расстелите циновку так, чтобы она закручивалась наверх. На циновку положите лист нори короткой стороной к себе. Отступив от низа листа нори около 10 сантиметров, начинайте выкладывать рис, слегка притоптывая его пальцами.
Place the chicken on the rice along the short edge, then the cream cheese and cucumber.
На рис, вдоль короткого края, выложите курицу, затем сливочный сыр и огурец
Roll the roll so that the filling fits tightly to the rice.
Сворачивайте ролл так, чтобы начинка плотно прилегала к рису.
Moisten the remaining edge of the nori sheet with water and roll the roll. Trim off any uneven edges of the roll. Cut the roll into portions using a knife dipped in water. The dish is ready to eat!
Оставшийся край листа нори смочите водой и докрутите ролл. Срежьте неровные края ролла. Нарежьте ролл на порционные кусочки с помощью смоченного в воде ножа. Блюдо готово к употреблению!
To serve, you can use a wooden board, and to enhance the taste, serve with wasabi, soy sauce and ginger. Traditionally, rolls are eaten using wooden or metal sticks. Bon appetit!
Для подачи можно использовать деревянную доску, а для усиления вкусовых качеств подавать с васаби, соевым соусом и имбирем. Традиционно роллы едят с помощью деревянных или металлических палочек. Приятного аппетита!