Prepare all ingredients. Wash and peel the vegetables.
Подготовьте все ингредиенты. Помойте и очистите овощи.
Let's prepare the dough. Take flour, mix it with warm water and salt. Knead the dough into a ball and set aside for 60 minutes.
Приготовим тесто. Возьмите муку, смешайте ее с теплой водой и солью. Замесите тесто, сформировав колобок, и отложите на 60 минут.
While the dough is resting, make the sauce. Chop the onions and carrots. Grease a frying pan with vegetable oil and fry the vegetables until golden brown.
Пока тесто «отдыхает», займитесь соусом. Нарежьте репчатый лук и морковь. Смажьте сковороду растительным маслом и обжарьте овощи до золотистого цвета.
Add salt, pepper and curry to vegetables. Simmer the mixture for 10 minutes over low heat until soft. After the vegetables have cooled slightly, puree them in a blender.
Добавьте к овощам соль, перец и карри. Потушите смесь 10 минут на небольшом огне до мягкости. После того, как овощи немного остынут, пюрируйте их блендером.
Let's get back to the base of the dish. Roll out the finished dough into a thin cake. Grease it well with ghee. Add chopped green onions and sesame seeds.
Вернемся к основе блюда. Раскатайте готовое тесто в тонкую лепешку. Хорошо смажьте ее топленым маслом. Добавьте измельченный зеленый лук и кунжут.
Roll the dough into a tube and twist it into a tight spiral. Leave for 30 minutes.
Сверните тесто в трубочку и закрутите ее в плотную спираль. Оставьте на 30 минут.
Unfold the flatbread and fry it in a frying pan on both sides until golden brown. Use ghee for frying.
Разверните лепешку и обжарьте ее на сковороде с обеих сторон до золотистой корочки. Используйте для жарки топленое масло.
Serve the flatbread by cutting it into triangular pieces, along with the sauce.
Подавайте лепешку на стол, нарезав ее треугольными кусочками, вместе с соусом.
Be sure to serve the flatbreads hot and top each serving with a slice of lemon. Its pleasant sourness perfectly complements the taste of the sauce.
Обязательно подавайте лепешки горячими, а каждую порцию дополните ломтиком лимона. Его приятная кислинка отлично оттеняет вкус соуса.