Prepare all ingredients. Rinse the eggplants well. Wash the jars well. Sterilize jars for preparations and lids in the oven at a temperature of 120-150 degrees for 10-25 minutes, depending on the volume of the jar.
Подготовьте все ингредиенты. Хорошо промойте баклажаны. Хорошо вымойте банки для заготовки. Простерилизуйте банки для заготовок и крышки в духовке при температуре 120-150 градусов в течение 10-25 минут, в зависимости от объема банки.
Cut the eggplants halfway, as shown in the photo.
Разрежьте баклажаны не до конца, как показано на фото.
Place black pepper, garlic, and bay leaf in a pre-sterilized jar.
В предварительно стерилизованную банку положите черный перец, чеснок, лавровый лист.
Place the eggplant in the jar.
Положите в банку баклажан.
Prepare the marinade: add salt and sugar to the water. Dissolve completely.
Приготовьте маринад: добавьте в воду соль и сахар. Полностью растворите.
Fill the jar with eggplant to the brim with marinade. Roll up the lid.
В банку с баклажаном залейте маринад до краев. Закатайте крышкой.
Canned eggplant can be combined with many dishes. When canning, use small jars so that only one eggplant fits in one jar. This will make the jar with the blank look neater. Bon appetit!
Консервированный баклажан можно сочетать со многими блюдами. При консервации используйте маленькие баночки, чтобы в одну банку помещался только один баклажан. Так баночка с заготовкой будет выглядеть более аккуратной. Приятного аппетита!