Prepare all ingredients. Wash the vegetables well. Wash the jars for preparation. Sterilize jars for preparations and lids for them in the oven at a temperature of 120-150 degrees for 10-25 minutes, depending on the volume of the jar.
Подготовьте все ингредиенты. Хорошо помойте овощи. Вымойте банки для заготовки. Простерилизуйте банки для заготовок и крышки для них в духовке при температуре 120-150 градусов на 10-25 минут, в зависимости от объема банки.
Remove the core and seeds from the bell pepper. Cut it into large pieces.
Выньте сердцевину с семечками из болгарского перца. Нарежьте его крупными кусочками.
Take a saucepan, pour tomato juice into it, put a bay leaf in it.
Возьмите кастрюлю, залейте в нее томатный сок, положите туда лавровый лист.
Bring the tomato juice to a boil, then cook for another 5 minutes. Add oil and vinegar.
Доведите томатный сок до кипения, после этого варите еще 5 минут. Добавьте масло и уксус.
Add the chopped pepper to the tomato juice into the pan so that the juice covers the pepper. Cook for another 5 minutes.
Добавьте в кастрюлю к томатному соку нарезанный кусочками перец так, чтобы сок покрывал перец. Варите еще 5 минут.
Immediately pour the contents of the pan into a pre-sterilized jar and seal the jar using a seaming machine.
В предварительно стерилизованную банку сразу залейте содержимое кастрюли и закатайте банку с помощью закаточной машинки.
When preparing bell peppers, it is advisable to use different colors. When placing food in a jar, combine peppers. Tomato juice will give a characteristic rich red color. Bright vegetables and spices will make your preparation very interesting and original.
При приготовлении болгарский перец желательно брать разных цветов. При укладке продуктов в банку комбинируйте перцы. Томатный сок даст характерный насыщенный красный цвет. Яркие овощи и специи сделают вашу заготовку очень интересной и оригинальной.