Prepare all ingredients. Wash the vegetables well, peel the garlic. Wash the jars for preparation. Sterilize jars for preparations and lids for them in the oven at a temperature of 120-150 degrees for 10-25 minutes, depending on the volume of the jar.
Подготовьте все ингредиенты. Хорошо помойте овощи, очистите чеснок. Вымойте банки для заготовки. Простерилизуйте банки для заготовок и крышки для них в духовке при температуре 120-150 градусов на 10-25 минут, в зависимости от объема банки.
Chop the garlic.
Нарежьте чеснок.
Remove the core and seeds from the bell pepper. Cut it into halves.
Выньте из болгарского перца сердцевину с семечками. Нарежьте его половинками.
Finely chop the dill.
Мелко нарежьте укроп.
Take a saucepan, pour water, vegetable oil, vinegar into it and bring to a boil.
Возьмите кастрюлю, залейте в нее воду, растительное масло, уксус и доведите до кипения.
Place chopped peppers in boiling water and cook for 5 minutes.
Опустите в кипящую воду нарезанный перец и варите 5 мин.
Place a few pieces of pepper in a pre-sterilized jar.
Положите в предварительно стерилизованную банку несколько кусочков перца.
Add garlic to the jar.
Добавьте в банку чеснок.
Add chopped greens.
Положите нарезанную зелень.
Fill the jar to the brim with pepper.
Заполните банку перцем до краев.
Pour the marinade into the jar and roll up the lid using a seaming machine.
Залейте в банку маринад и закатайте крышку с помощью закаточной машинки.
When preparing bell peppers, it is advisable to take different colors: red, yellow or green. When placing food in a jar, combine peppers by color. The bright colors of vegetables and spices will make your preparation very interesting and original.
При приготовлении болгарский перец желательно брать разных цветов: красный, желтый или зеленый. При укладке продуктов в банку комбинируйте перцы по цветам. Яркие цвета овощей и специи сделают вашу заготовку очень интересной и оригинальной.