Prepare all ingredients. Wash the vegetables well, peel the onions. Wash the jars for preparation. Sterilize jars for preparations and lids for them in the oven at a temperature of 120-150 degrees for 10-25 minutes, depending on the volume of the jar.
Подготовьте все ингредиенты. Хорошо помойте овощи, очистите лук. Вымойте банки для заготовки. Простерилизуйте банки для заготовок и крышки для них в духовке при температуре 120-150 градусов на 10-25 минут, в зависимости от объема банки.
Cut the onion into strips.
Нарежьте соломкой репчатый лук.
Remove the core and seeds from the bell pepper. Cut it into strips.
Выньте сердцевину с семечками из болгарского перца. Нарежьте его соломкой.
Cut the tomato into large slices.
Нарежьте помидор крупными дольками.
Cut the chili pepper into rings.
Кольцами нарежьте перец чили.
Take a blender and place the chopped tomatoes in its bowl.
Возьмите блендер и сложите в его чашу нарезанные помидоры.
Using a blender, blend fresh tomatoes into a smooth mixture.
С помощью блендера сделайте из свежих помидоров однородную массу.
Take a saucepan and place all the vegetables in it.
Возьмите кастрюлю и сложите в нее все овощи.
Add salt, sugar, vinegar, black peppercorns, and bay leaf to the vegetables.
Добавьте к овощам соль, сахар, уксус, черный перец горошком, лавровый лист.
Mix all ingredients in a saucepan and simmer for 1 hour.
Перемешайте все ингредиенты в кастрюле и тушите в течение 1 часа.
Transfer the contents into storage jars and screw on the lid using a seaming machine. Place the jar upside down in a warm place until it cools completely.
Переложите содержимое в банки для заготовки и закрутите крышку с помощью закаточной машинки. Поставьте банку вверх дном в теплое место до полного остывания.
When cooking, use bell peppers of different colors: red, yellow or green. When placing food in a jar, do it in layers. The bright colors of vegetables and spices will make your preparation very contrasting.
Во время приготовления используйте болгарский перец разных цветов: красный, желтый или зеленый. При укладке продуктов в банку делайте это послойно. Яркие цвета овощей и специи сделают вашу заготовку очень контрастной.