Wash and peel the potatoes, onions and carrots, and mushrooms. Cut them into cubes. Rinse fresh herbs under running water and dry with a paper towel. Chop finely.
Вымойте и почистите картофель, лук и морковь, грибы. Нарежьте их кубиками. Свежую зелень промойте под проточной водой и просушите бумажным полотенцем. Мелко нарубите.
Prepare lean soup. Pour oil into a thick-bottomed pan. Preheat over high heat. Add onions and carrots, spices, and salt. Reduce heat to medium and fry vegetables until golden brown. Add mushrooms to them, stir and leave for 1 minute. Then pour in water and add potatoes. Cook for another 15-20 minutes until the potatoes are done.
Приготовьте постный суп. В кастрюлю с толстым дном налейте масло. Разогрейте на сильном огне. Добавьте лук и морковь, специи, посолите. Убавьте нагрев до среднего и обжаривайте овощи до образования румяной корочки. Добавьте к ним грибы, перемешайте и оставьте на 1 минуту. Затем влейте воду, добавьте картофель. Варите еще 15-20 минут до готовности картофеля.
Pour the hot soup into serving bowls and sprinkle with fresh herbs.
Горячий суп налейте в порционные тарелки и посыпьте свежей зеленью.