Prepare ingredients for pizza. Wash the mushrooms, dry them, carefully cut into slices. Cut the tomatoes into slices. Finely grate the cheese. Chop the greens. Tomatoes for pizza do not take meaty, but plum-shaped varieties.
Подготовьте продукты для пиццы. Грибы вымойте, обсушите, аккуратно нарежьте на ломтики. Нарежьте помидоры кружочками. Натрите мелко сыр. Порубите зелень. Помидоры для пиццы берите не мясистых, а сливовидных сортов.
Replace the dough. Dissolve yeast in 100 ml of warm water, add sugar and salt, vegetable oil. Pour in the remaining water, add semolina and flour, stirring gradually. Leave in a bowl covered with a towel for 15-30 minutes.
Заместите тесто. В 100 мл теплой воды разведите дрожжи, добавьте сахар и соль, растительное масло. Влейте остатки воды, всыпьте манку и муку, постепенно размешивая. Оставьте в миске, прикрытой полотенцем на 15-30 минут.
Make a pizza. Stretch the finished dough with your hands and place in a pizza pan. Prick the dough with a fork in several places to prevent the steam from puffing it up while baking. Brush the dough with tomato paste and sprinkle with chopped herbs. Place tomato and mushroom slices on top. Brush mushrooms with olive oil. Sprinkle the dish with grated cheese. Bake in the oven at 200°C for 15-20 minutes.
Сделайте пиццу. Растяните готовое тесто руками, выложите в форму для пиццы. Проткните тесто вилкой в нескольких местах, чтобы пар не вздувал его во время запекания. Смажьте тесто томатной пастой, посыпьте рубленой зеленью. Разложите сверху ломтики помидоров и шампиньонов. Грибы смажьте оливковым маслом. Посыпьте блюдо тертым сыром. Запекайте в духовке при 200 °С 15-20 минут.
Cut the finished pizza with champignons into 6-8 equal parts. Place on plates and garnish with fresh basil.
Готовую пиццу с шампиньонами разрежьте на 6-8 равных частей. Разложите на тарелки, украсьте свежим базиликом.