Prepare ingredients for mushroom soup. Wash the chanterelles, dry them, cut into pieces. Leave small mushrooms whole. Peel the potatoes and cut into slices. Peel the onion and chop finely. Chop green onions and dill. For cooking, it is better to choose small mushrooms: they have more taste and aroma, dense and elastic texture. Such mushrooms will not lose their shape when boiled or fried.
Подготовьте продукты для грибного супа. Лисички промойте, обсушите, нарежьте на кусочки. Мелкие грибы оставьте целыми. Снимите с картофеля кожуру, нарежьте ломтиками. Почистите лук, мелко нашинкуйте. Порубите зеленый лук и укроп. Для приготовления лучше выбирать мелкие грибы: в них больше вкуса и аромата, плотная и упругая текстура. Такие грибы при варке или жарке не потеряют свою форму.
Boil the chanterelles. Cover the mushrooms with cold water, add salt and boil until tender. That is, until they begin to sink to the bottom. During cooking, do not forget to skim off the foam.
Отварите лисички. Грибы залейте холодной водой, посолите и отварите до готовности. То есть, до тех пор, пока они не начнут оседать на дно. Во время варки не забывайте снимать пену.
Combine mushrooms and vegetables. Add potatoes to the chanterelle broth and continue cooking until the vegetable becomes soft. Place onions and green onions into the pan. Salt and pepper. Continue cooking for 10 minutes.
Соедините грибы и овощи. Добавьте к отвару лисичек картофель и продолжайте варить, пока овощ не станет мягким. Выложите в кастрюлю репчатый и зеленый лук. Посолите, поперчите. Продолжайте варить 10 минут.
Finish cooking. Remove the pan from the heat. Season the chanterelle soup with butter.
Завершите приготовление. Снимите кастрюлю с огня. Заправьте суп с лисичками сливочным маслом.
Pour the soup into bowls, top with sour cream and sprinkle with chopped dill.
Разлейте суп по тарелкам, сверху выложите сметану, посыпьте рубленым укропом.