Place all ingredients in a visible place. Carefully sort the mushrooms, rinse and dry the mushrooms well. Sterilize jars and lids for rolling up mushrooms. Prepare a deep pan.
Выложите все ингредиенты на видное место. Тщательно переберите опята, хорошо промойте и высушите грибы. Простерилизуйте банки и крышки для закатывания грибов. Подготовьте глубокую кастрюлю.
Boil the mushrooms. Place the mushrooms in a saucepan, add 600 ml of water and cook the mushrooms. Drain the mushrooms in a colander and rinse thoroughly under running water several times. Leave the honey mushrooms so that the water completely drains.
Сварите грибы. Выложите грибы в кастрюлю, залейте 600 мл воды и сварите опята. Откиньте грибы на дуршлаг и тщательно промойте под проточной водой несколько раз. Оставьте опята, чтобы вода полностью стекла.
Prepare the marinade. Pour 2 liters of water into a saucepan, add garlic, salt, sugar, pepper and bay leaf. Bring the liquid to a boil. Add vinegar essence. Place the mushrooms in the boiling marinade and cook for 10 minutes. Turn off the heat.
Подготовьте маринад. Налейте в кастрюлю 2 литра воды, добавьте чеснок, соль, сахар, перец и лавровый лист. Доведите жидкость до кипения. Добавьте уксусную эссенцию. Выложите грибы в кипящий маринад и варите 10 минут. Выключите огонь.
Preserve the mushrooms. Place the honey mushrooms in a sterilized jar, fill with marinade and close or roll up the jars. Cover with something warm and leave in this position until it cools completely. Transfer jars to a cool, dark place for storage.
Законсервируйте грибы. Выложите опята в стерилизованную банку, залейте маринадом и закройте или закатайте банки. Накройте чем-нибудь теплым и оставьте в таком положении до полного остывания. Перенесите банки в прохладное темное место на хранение.
Canned honey mushrooms can be served as an independent dish or as a side dish
Консервированные опята можно подавать как самостоятельное блюдо или в качестве гарнира