Place all ingredients in a visible place. Wash the mushrooms and cut them as desired. Chop the garlic. Grate the carrots. Peel the onion and cut into small cubes or half rings. Prepare a container or jar for prepared mushroom caviar, a meat grinder or blender, a knife, and a cutting board.
Выложите все ингредиенты на видное место. Грибы помойте и нарежьте произвольно. Измельчите чеснок. Натрите морковь на терке. Очистите лук и нарежьте мелкими кубиками или полукольцами. Приготовьте емкость или банку для готовой грибной икры, мясорубку или блендер, нож, разделочную доску.
Prepare caviar from honey mushrooms. Fry chopped onions and carrots in vegetable oil for 5 minutes. Add mushrooms. Fry until the mushrooms are fully cooked for 20-30 minutes. When excess liquid has drained from the mushrooms, add garlic, salt and pepper. Fry for 10 minutes. Transfer the entire mass, along with the remaining oil, into a meat grinder or blender, grind to a homogeneous paste. Place the still warm honey mushroom caviar into a jar or storage container. If you want to leave the snack for the winter, roll up the jars, having previously sterilized them along with the lids.
Приготовьте икру из опят. На растительном масле обжарьте измельченный лук с морковью в течение 5 минут. Добавьте грибы. Жарьте до полной готовности грибов в течение 20-30 минут. Когда из грибов уйдет лишняя жидкость, добавьте чеснок, соль и перец. Обжарьте в течение 10 минут. Переложите всю массу вместе с остатками масла в мясорубку или блендер, измельчите до однородной пасты. Выложите еще теплую икру из опят в банку или емкость для хранения. Если хотите оставить закуску на зиму, закатайте банки, предварительно простерилизовав их вместе с крышками.
Serve caviar on fresh bread, garnished with any fresh herbs.
Подавайте икру на свежем хлебе, украсив любой свежей зеленью.