Heat the water for kneading the dough. Grate the cheese. Peel the garlic. Prepare a baking sheet. Turn on the oven at 220˚C.
Воду для замеса теста подогрейте. Сыр натрите на терке. Чеснок очистите. Приготовьте противень. Включите духовку на 220 ˚C.
Prepare the dough. Pour warm water into a deep bowl, add yeast, granulated sugar and a little flour, stir and leave for a while. After 5-10 minutes, add flour, baking powder and salt to the dough. Stir and pour in 2 tsp. olive oil. Knead soft dough, knead for 5-7 minutes. Cover with a damp towel or cling film and leave for 15 minutes.
Приготовьте опару. В глубокую миску налейте теплую воду, добавьте дрожжи, сахарный песок и чуть-чуть муки, перемешайте и ненадолго оставьте. Через 5-10 минут введите в опару муку, разрыхлитель и соль. Перемешайте и влейте 2 ч.л. оливкового масла. Замесите мягкое тесто, вымешивайте 5-7 минут. Накройте влажным полотенцем или пищевой пленкой и оставьте на 15 минут.
Start cutting. Divide the dough into pieces, each weighing about 100 g (you can use a kitchen scale), roll each into a ball and leave to rise for 10 minutes.
Приступите к разделке. Разделите тесто на кусочки, каждый весом примерно по 100 г (можно воспользоваться кухонными весами), скатайте из каждого колобок и оставьте для подъема на 10 минут.
Prepare the filling. Pass the garlic through a press or finely chop it with a knife. Mix with olive oil.
Приготовьте начинку. Чеснок пропустите через пресс или мелко нарежьте ножом. Смешайте с оливковым маслом.
Form breadsticks. Give each piece a rectangular shape with a thickness of 2-3 mm. Grease with garlic butter and sprinkle with grated cheese. Roll into a tight roll. Then stretch them into flagella. Twist each piece into a spiral.
Сформируйте хлебные палочки. Каждому кусочку придайте прямоугольную форму толщиной 2-3 мм. Смажьте маслом с чесноком, посыпьте тертым сыром. Скатайте в плотный рулетик. Затем растяните их в жгутики. Скрутите каждую заготовку в спираль.
Proceed to the final stage of preparation. Lubricate the flagella with water and sprinkle with sesame seeds. Place on a baking sheet lined with parchment paper. Bake at 220˚C for 20-25 minutes.
Переходите к завершающему этапу приготовления. Жгутики смажьте водой и посыпьте кунжутными семечками. Переложите на противень, застеленный пергаментной бумагой . Выпекайте при 220 ˚C 20-25 минут.
Place the finished sticks on a serving dish and serve warm or cold. Sprinkle the dish itself with sesame seeds for beauty.
Готовые палочки выложите на сервировочное блюдо, подавайте на стол в теплом или холодном виде. Посыпьте само блюдо для красоты кунжутными семечками.