Prepare the ingredients for the roll. Soak prunes in water for 5-10 minutes. Rinse the chicken fillet, remove the skin and any remaining fat. Grate the cheese on a fine grater. Finely chop the dill. Take large, boneless chicken fillet, as it will be used as the basis for the roll.
Приготовьте продукты для рулета. Замочите чернослив в воде на 5-10 минут. Промойте куриное филе, снимите с него кожу и остатки жира. Натрите сыр на мелкой терке. Порубите мелко укроп. Куриное филе берите крупное, без кости, так как оно будет использоваться в качестве основы для рулета.
Make a roll. Cut the fillet so that it forms a solid layer of meat. Gently beat with a hammer. Season with salt and pepper. Spread mayonnaise over the entire surface. Place the prunes at equal distances from each other. Sprinkle grated cheese on top. Roll the meat and filling into a roll, tucking the edges inward. If the edges are not tightened, the cheese will spill out during baking. Wrap the roll in foil. Place in the mold. Bake in the oven at 200°C for 25-30 minutes.
Сделайте рулет. Разрежьте филе так, чтобы из него получился цельный пласт мяса. Аккуратно отбейте молотком. Посолите и поперчите. Смажьте майонезом по всей поверхности. Выложите чернослив на одинаковом расстоянии друг от друга. Посыпьте сверху тертым сыром. Скрутите мясо с начинкой в рулет, завернув края внутрь. Если края не закрутить, сыр при запекании выльется наружу. Заверните рулет в фольгу. Выложите в форму. Запекайте в духовке при 200°C 25-30 минут.
Before serving, cool the chicken roll with prunes, cut into round pieces, garnish with dill and cranberries.
Перед подачей куриный рулет с черносливом остудите, нарежьте на куски круглой формы, украсьте укропом и ягодами клюквы.