Conveniently arrange all the ingredients. Wash and peel the potatoes.
Удобно разложите все ингредиенты. Картофель помойте и очистите от кожуры.
Prepare the potatoes. Using a knife, cut the potatoes into thin slices up to 2 mm thick. Fill the slices with water and rinse to remove starch. Remove excess moisture with a paper towel. Place the potato rounds in a single layer on the board and sprinkle with salt and spice mixture.
Подготовьте картофель. Нарежьте ножом картофель на тонкие пластины толщиной до 2 мм. Залейте слайсы водой и промойте, чтобы избавиться от крахмала. Излишки влаги уберите бумажным полотенцем. Выложите картофельные кружки в один слой на доску и посыпьте солью и смесью специй.
Fry the chips in a frying pan. Heat oil in a frying pan and place potato slices in one layer. Once they turn golden, turn the potato pieces over and fry the other side. Pat the finished chips with a paper towel to remove excess oil. Place on a plate.
Поджарьте чипсы на сковороде. Раскалите на сковороде масло и выложите картофельные слайсы в один слой. Как только они станут золотистыми, переверните кусочки картофеля и обжарьте с другой стороны. Готовые чипсы промокните бумажным полотенцем, чтобы убрать лишнее масло. Выложите на блюдо.
Crispy potato chips taste perfect with sour cream. You can serve it on a plate or in a gravy boat. Any other sauce you like will also work.
Хрустящие картофельные чипсы идеально сочетаются по вкусу со сметаной. Подать ее можно на блюдечке или в соуснике. Также подойдет любой другой соус, который вам нравится.