Conveniently arrange all the ingredients. Wash the dill greens. Peel the garlic. You will need baking paper.
Удобно разложите все ингредиенты. Помойте зелень укропа. Очистите от шелухи чеснок. Потребуется бумага для выпечки.
Prepare the pita bread. Cut white thin pita bread into small pieces with kitchen scissors. Finely chop the dill with a knife. Grate the garlic and cheese on a fine grater.
Подготовьте лаваш. Нарежьте белый тонкий лаваш кухонными ножницами на небольшие кусочки. Мелко нарубите ножом укроп. Чеснок и сыр натрите на мелкой терке.
Prepare the sauce. Mix olive oil with chopped dill and grated garlic. Add salt and pepper to taste.
Приготовьте соус. Смешайте оливковое масло с измельченным укропом и натертым чесноком. Соль и перец добавьте по вкусу.
Dry the chips. Line a baking sheet with parchment. Place the pieces of pita bread at some distance from each other. Brush each slice with garlic sauce and lightly sprinkle the slices with grated cheese. Preheat the oven to 180℃. Bake the chips for 5-7 minutes. Constantly monitor the preparation of the dish so that the lavash slices do not burn. Remove the browned chips from the oven and let them cool.
Засушите чипсы. Застелите противень пергаментом. Разложите кусочки лаваша на некотором расстоянии друг от друга. Смажьте каждый кусочек чесночным соусом, слегка посыпьте слайсы тертым сыром. Разогрейте духовку до 180℃. Запекайте чипсы 5-7 минут. Постоянно наблюдайте за приготовлением блюда, чтобы слайсы из лаваша не подгорели. Подрумяненные чипсы достаньте из духовки и дайте им остыть.
Ready-made lavash chips can be washed down with hot tea or your favorite carbonated drink.
Готовые чипсы из лаваша можно запивать горячим чаем или любимым газированным напитком.