Prepare your food. Peel the garlic and onion. Remove the skins from the tomatoes. Cut the vegetables into small cubes, olives into rings. Rice should not be washed first in order to preserve the starch, which gives the dish viscosity and tenderness.
Подготовьте продукты. Почистите чеснок, лук. Снимите с помидоров кожицу. Нарежьте овощи мелкими кубиками, маслины — колечками. Рис предварительно не стоит промывать, чтобы сохранить крахмал, который придает блюду вязкость и нежность.
Prepare the vegetables. In a frying pan, fry the onion and garlic in olive oil until golden brown. Add tomatoes, saffron, pepper and salt. Mix thoroughly. Simmer for 5 minutes.
Подготовьте овощи. На сковороде обжарьте на оливковом масле лук и чеснок до золотистого цвета. Добавьте помидоры, шафран, перец и соль. Тщательно перемешайте. Тушите 5 минут.
Add cereal. Add rice to the frying pan with the vegetables, add water, which should completely cover the cereal. Bring to a boil. Reduce heat to medium. Place shrimp in their shells on top of the rice. Cover the pan with a lid and simmer for 15 minutes until the liquid evaporates.
Добавьте крупу. В сковороду к овощам добавьте рис, залейте водой, которая должна полностью покрывать крупу. Доведите до кипения. Убавьте огонь до средних значений. Поверх риса выложите креветки прямо в панцире. Накройте сковороду крышкой и тушите 15 минут до испарения жидкости.
Before serving, sprinkle the dish with peas and olive rings.
Перед подачей посыпьте блюдо горошком и колечками из маслин.