Rinse the potatoes and dry with a paper towel. Prepare the broth. Prepare 1 kg of salt for baking. Preheat the oven to 180°C-200°C.
Картофель промойте и просушите бумажным полотенцем. Подготовьте бульон. Подготовьте 1 кг соли для запекания. Разогрейте духовку до 180°С-200°С.
Pour salt into the bottom of the baking sheet and distribute it evenly over the entire surface, creating a “salt cushion”. Place potatoes on salt. Space the potato tubers away from each other. Place in the oven for 30-35 minutes.
На дно противня насыпьте соль и равномерно распределите ее по всей поверхности, создавая «солевую подушку». Картофель положите на соль. Распределите картофельные клубни подальше друг от друга. Отправьте в духовку на 30-35 минут.
Check potatoes for doneness with a toothpick. If it becomes soft, remove it from the oven. Let cool completely.
Проверьте картофель на готовность при помощи зубочистки. Если он стал мягкими, то вынимайте его из духовки. Дайте полностью остыть.
Remove the skins from the cooled potatoes.
С остывшего картофеля снимите кожуру.
Cut the potatoes into large pieces 3-4 cm in size.
Картофель нарежьте на крупные кусочки размером 3-4 см.
Heat a saucepan or ladle with a piece of butter.
Разогрейте сотейник или ковшик с кусочком сливочного масла.
Add broth and melted cheese to the ladle.
Добавьте в ковшик бульон и плавленый сыр.
Mix all ingredients thoroughly using a wooden spatula.
Все ингредиенты тщательно перемешайте при помощи деревянной лопатки.
Add potatoes, salt and pepper to the cheese mixture to taste. Reduce the heat to low and leave the soup on the stove for 10 minutes.
К сырной массе добавьте картофель, соль и перец по вкусу. Убавьте огонь до минимума и оставьте суп на плите на 10 минут.
Cheese soup is ready.
Сырный суп готов.