Pour boiling water over the walnuts for 2-3 minutes, then dry them in a hot frying pan without oil. Rinse the parsley thoroughly under cold water. Let the liquid drain. Peel the garlic and chop coarsely.
Залейте грецкие орехи кипятком на 2-3 минуты, затем подсушите их на раскаленной сковороде без масла. Петрушку тщательно промойте под холодной водой. Дайте жидкости стечь. Чеснок очистите и крупно порубите.
Prepare parsley pesto. In the bowl of a blender, grind the walnuts to fine crumbs. Add parsley, salt, pepper, cheese, garlic and olive oil with lemon juice. Blend to a puree consistency.
Приготовьте песто из петрушки. В чаше блендера измельчите до мелкой крошки грецкие орехи. Добавьте к ним петрушку, соль, перец, сыр, чеснок и оливковое масло с лимонным соком. Смешайте до консистенции пюре.
Store parsley pesto sauce prepared for the winter in sterilized glass jars.
Соус песто из петрушки, заготовленный на зиму, храните в стерелизованных стеклянных банках.