Wash the potatoes and tomatoes and dry them with a paper towel. Prepare 1 kg of salt for baking. Preheat the oven to 180°C-200°C.
Картофель и помидоры помойте и просушите бумажным полотенцем. Подготовьте 1 кг соли для запекания. Разогрейте духовку до 180°С-200°С.
Pour salt into the bottom of the baking sheet and distribute it evenly over the entire surface, creating a “salt cushion”. Place potatoes on salt. Space the potato tubers away from each other. Place in the oven for 30-35 minutes.
На дно противня насыпьте соль и равномерно распределите ее по всей поверхности, создавая «солевую подушку». Картофель положите на соль. Распределите картофельные клубни подальше друг от друга. Отправьте в духовку на 30-35 минут.
Check potatoes for doneness with a toothpick. If it becomes soft, remove it from the oven. Let cool completely.
Проверьте картофель на готовность при помощи зубочистки. Если он стал мягкими, то вынимайте его из духовки. Дайте полностью остыть.
Remove the skins from the cooled potatoes.
С остывшего картофеля снимите кожуру.
Cut the potatoes into large pieces measuring 2.5 -3.5 cm.
Картофель нарежьте на крупные кусочки размером 2,5 -3,5 см.
Cut the tomatoes into slices 1.5 - 2 cm in size.
Помидоры нарежьте дольками размером 1,5 – 2 см.
Heat a frying pan with a piece of butter.
Разогрейте сковороду с кусочком сливочного масла.
Place potatoes in a heated frying pan. Fry it until golden brown for 5 minutes.
В разогретую сковороду положите картофель. Обжарьте его до золотистой корочки в течение 5 минут.
Add tomatoes to the pan.
Добавьте помидоры в сковороду.
Add sweet and sour sauce, mix everything thoroughly. Add salt and ground black pepper to taste. Fry vegetables for 10 minutes.
Добавьте кисло-сладкий соус, все тщательно перемешайте.Добавьте соль и черный молотый перец по вкусу. Обжаривайте овощи в течение 10 минут.
Serve the dish garnished with sour cream and finely chopped herbs. Bon appetit.
Подайте блюдо, украсив сметаной и мелко нарубленной зеленью. Приятного аппетита.