Rinse the tomatoes under running water and let the water drain. Cut the ripe tomato into slices. Cut the mozzarella cheese into circles. Prepare basil for pesto in a similar manner. Peel the garlic. If the cheese is lumpy, grate it on a fine grater. Please note that you will need a chopper to make the sauce. If you don't have one, use an immersion blender.
Промойте под проточной водой помидоры и дайте воде стечь. Нарежьте спелый помидор кружочками. Нарежьте на кружки сыр моцарелла. Подготовьте аналогичным способом базилик для соуса песто. Очистите чеснок от кожицы. Если сыр кусковой, натрите его на мелкой терке. Обратите внимание, что для приготовления соуса понадобится измельчитель. Если его нет, возьмите погружной блендер.
Make pesto sauce. Place basil leaves, grated cheese, peeled garlic, and pine nuts in a container. Sprinkle with salt and pour in olive oil. Grind thoroughly to a puree consistency.
Сделайте соус песто. В емкость сложите листья базилика, натертый сыр, очищенный чеснок, кедровые орехи. Посыпьте солью и влейте оливковое масло. Тщательно измельчите до консистенции пюре.
Make Italian pesto with tomatoes. First make the tomato base. Place tomatoes and cheese overlapping each other on the dish, alternating constantly until they are gone. Top with pesto sauce.
Приготовьте итальянское песто с томатами. Сначала сделайте томатную основу. Выкладывайте на блюдо внахлест помидоры и сыр, постоянно чередуя, пока они не закончатся. Сверху полейте соусом песто.
Before serving, garnish the salad with fresh basil leaves.
Перед подачей украсьте салат листьями свежего базилика.