Rinse each basil leaf under cold running water. Let them dry naturally by laying them out on a napkin. Do not add leaves to basil pesto, even with a minimum of water. It will give unnecessary moisture during grinding. Peel the garlic and cut it into large slices. Rinse the tomatoes under running water. Cut into cubes. Prepare a chopper or powerful blender and take out a deep container. Grate the cheese.
Каждый листик базилика промойте под холодной проточной водой. Дайте им высохнуть естественным образом, разложив на салфетке. Не добавляйте в песто из базилика листики даже с минимумом воды. Она во время измельчения даст ненужную влагу. Почистите чеснок и нарежьте его на крупные дольки. Промойте помидоры под проточной водой. Нарежьте кубиками. Подготовьте измельчитель или мощный блендер, достаньте глубокую емкость. Сыр натрите на терке.
Make homemade basil pesto. Place all ingredients in a chopper: basil, Parmesan, olive oil, garlic, pine nuts, tomatoes. Mix thoroughly. The basil pesto should have the same consistency as puree.
Приготовьте домашний песто с базиликом. В измельчитель сложите все ингредиенты: базилик, пармезан, оливковое масло, чеснок, кедровые орехи, помидоры. Тщательно смешайте. Песто из базилика должно получиться по консистенции таким же, как пюре.
Transfer the classic basil pesto sauce to a glass storage jar and cover it tightly with a lid. Basil pesto can stay fresh in the refrigerator for 5 days.
Переложите классический соус песто с базиликом в стеклянную банку для хранения, плотно закройте ее крышкой. Песто из базилика может сохранять свежесть в холодильнике в течение 5 дней.