Defrost the frozen cod, immerse the carcass in water with a saline solution for a while at the rate of 1 tsp. salt per 1 liter of water. Cut the fish into steaks, do not remove the skin, but clean the scales. Place the remaining fish in the freezer for the next time you cook. Wash and peel the vegetables. Prepare a frying pan, baking sheet and foil for baking. Turn on the oven to preheat to 200°C.
Замороженную треску разморозьте, опустите на некоторое время тушку в воду с солевым раствором из расчета 1 ч. л. соли на 1 л воды. Разделайте рыбу на стейки, шкурку не удаляйте, а чешую почистите. Оставшуюся рыбу уберите в морозилку для следующей готовки. Овощи вымойте и почистите. Подготовьте сковороду, противень и фольгу для запекания. Включите духовку на разогрев до 200°C.
Prepare the cod for baking. Rub the steaks on both sides with salt and fish seasoning, sprinkle with lemon juice, and spread mustard on top.
Подготовьте треску для запекания. Натрите стейки с двух сторон солью и приправой для рыбы, сбрызните лимонным соком, сверху смажьте горчицей.
Prepare a vegetable “coat”. Chop the onion into thin half rings. Grate the carrots for Korean salads or cut into small cubes. Melt the butter in a frying pan and fry the onions and carrots until soft. Divide the vegetable mass into two parts.
Приготовьте овощную «шубку». Лук нашинкуйте тонкими полукольцами. Морковь натрите на терке для корейских салатов или нарежьте небольшими брусочками. На сковороде растопите сливочное масло и обжарьте на нем лук и морковь до мягкости. Разделите овощную массу на две части.
Start preparing for baking. Cover a baking sheet with foil. Place half the vegetables on the bottom and place the cod steaks on top. Mix the remaining vegetables with chopped parsley and place on top of the fish. Cover the baking sheet with foil and place in the oven for 35 minutes.
Приступите к подготовке к запеканию. Противень застелите фольгой. На дно выложите половину овощей, сверху уложите стейки из трески. Оставшиеся овощи смешайте с рубленой петрушкой и выложите поверх рыбы. Закройте противень с фольгой и поставьте в духовку на 35 минут.
Place the finished cod with carrots and onions on serving plates. Top with lemon wedges and fresh parsley leaves.
Готовую треску с морковью и луком выложите на порционные тарелки. Сверху украсьте дольками лимона и листиками свежей петрушки.