Prepare food and utensils. Wash the potatoes and carrots, boil them in advance, and peel them. You can check readiness with a fork. If the vegetable is ready, the device will easily enter it. Potatoes cook faster than carrots. Wash the greens, finely chop the green onions. Cut the cucumbers into small cubes. Grate the cheese. Boil the eggs and peel them.
Подготовьте продукты и посуду. Картофель и морковь помойте, заранее отварите, очистите от шкурки. Проверить готовность можно вилкой. Если овощ готов, прибор легко войдет в него. Картофель варится быстрее, чем морковь. Помойте зелень, мелко нарежьте зеленый лук. Огурцы нарежьте небольшими кубиками. Натрите сыр на терке. Яйца отварите и очистите от скорлупы.
Divide the eggs into whites and yolks. Grate them separately on a coarse grater and place on different saucers. Also grate the boiled potatoes and carrots on a coarse grater. Place the grated vegetables separately from each other.
Яйца разделите на белки и желтки. Натрите их по отдельности на крупной терке и положите на разные блюдца. На крупной терке натрите также вареные картофель и морковь. Положите тертые овощи отдельно друг от друга.
Prepare the fish. Mash the cod liver with a fork until you get a homogeneous mass.
Подготовьте рыбу. Вилкой разомните печень трески, чтобы получилась однородная масса.
Layer the salad for a beautiful presentation. Place a layer of grated potatoes on a large platter. The second layer is cod liver. Sprinkle it with salt and black pepper. Place the next layer of green onions and coat with mayonnaise. A layer of cucumbers, egg whites, again a layer of mayonnaise. A layer of carrots, a layer of cheese. Spread mayonnaise onto the cheese with a spoon and sprinkle grated yolk on top. Place in the refrigerator for 30 minutes.
Выложите салат слоями для красивой подачи. На большое блюдо положите слой натертого картофеля. Вторым слоем — печень трески. Посыпьте ее солью и черным перцем. Следующим слоем выложите зеленый лук, промажьте майонезом. Слой огурцов, яичных белков, снова слой майонеза. Слой моркови, слой сыра. На сыр нанесите ложкой майонез и посыпьте сверху натертым желтком. Поставьте в холодильник на 30 минут.
Garnish the dish with fresh herbs.
Украсьте блюдо свежей зеленью.