Prepare food and utensils. Wash the cod steaks thoroughly and dry with a napkin. You can marinate the fish before cooking - pour lemon juice or soy sauce over the steaks and leave for 15 minutes. Or simply grease with vegetable oil and spices and fry immediately. Pour flour for breading into a separate dry and clean plate.
Подготовьте продукты и посуду. Стейки трески тщательно помойте и просушите салфеткой. Можно замариновать рыбу перед готовкой — полить стейки лимонным соком или соевым соусом, оставить на 15 минут. Или просто смазать растительным маслом со специями и сразу жарить. В отдельную сухую и чистую тарелку насыпьте муку для панировки.
Prepare the cod steaks. Heat a frying pan with vegetable oil. Dredge the cod steaks in flour and place in the pan. Fry on both sides for 5 minutes over medium heat. Cover with a lid, turn off the stove and leave for another 5 minutes. This will keep the fish juicy.
Приготовьте стейки трески. Разогрейте сковороду с растительным маслом. Обваляйте стейки трески в муке и положите на сковороду. Обжарьте с обеих сторон по 5 минут на среднем огне. Накройте крышкой, выключите плиту и оставьте еще минут на 5. Так рыба останется сочной.
Serve cod steaks with any side dish and salad. Garnish with fresh herbs.
Подавайте стейки трески с любым гарниром и салатом. Украсьте свежей зеленью.