Prepare all the necessary ingredients and work surface. Wash potatoes, mushrooms and eggs. Boil the potatoes until tender and peel them. Preheat the oven to 180°C.
Подготовьте все необходимые ингредиенты и рабочую поверхность. Картофель, грибы и яйца помойте. Картофель сварите до готовности и очистите. Разогрейте духовку до 180°С.
Sift the flour into a deep bowl. Add sour cream, milk, butter and 1 egg to the flour.
Муку просейте в глубокую миску. Добавьте к муке сметану, молоко, масло и 1 яйцо.
Knead the dough. It should be non-sticky and flexible.
Замесите тесто. Оно должно быть нелипким и пластичным.
Prepare the filling. Cut the champignons and onions into small cubes.
Приготовьте начинку. Шампиньоны и репчатый лук нарежьте мелким кубиком.
Heat a frying pan with vegetable oil. Fry onions and mushrooms for 5-6 minutes.
Разогрейте сковороду с растительным маслом. Обжарьте лук и грибы 5-6 минут.
Place the potatoes in a bowl and mash with a masher or fork.
Картофель выложите в миску и разомните толкушкой или вилкой.
Add 2 eggs, salt and ground black pepper to the potatoes to taste.
Добавьте к картофелю 2 яйца, соль и черный молотый перец по вкусу.
Add fried champignons with onions and finely chopped herbs to the potatoes and eggs, mix until smooth. The filling is ready!
Добавьте к картофелю и яйцам обжаренные шампиньоны с луком и мелко нарубленную зелень, смешайте до однородности. Начинка готова!
Dust your work surface with flour. Divide the dough into 6-7 equal pieces.
Рабочую поверхность припылите мукой. Тесто разделите на 6-7 одинаковых кусочков.
Roll out pieces of dough 0.5-0.7 cm thick.
Раскатайте кусочки теста толщиной 0,5-0,7 см.
Place the filling in the center of each pancake and pinch the edges so that the filling does not leak out. Line a baking sheet with parchment. Place shangi on parchment.
Начинку выложите в центр каждого блинчика и защипните края так, чтобы начинка не вытекла. Противень выстелите пергаментом. Выложите на пергамент шаньги.
Bake the shangi for 20-25 minutes.
Выпекайте шаньги в течение 20-25 минут.
Let the shangs cool slightly and transfer to a serving plate.
Дайте шаньгам немного остыть и переложите на тарелку для подачи.