Prepare the necessary products, wash the grapes. Boil water in a saucepan.
Подготовьте необходимые продукты, промойте виноград. Вскипятите воду в кастрюле.
Place honey or sugar in boiling water. Stir until it is completely dissolved. Add berries and citric acid there. Bring to a boil. Reduce heat and simmer the compote until the berries have completely opened their skins. Remove from heat. Refrigerate.
В кипящую воду положите мёд или сахар. Помешивайте, пока он полностью не растворится. Добавьте туда ягоды и лимонную кислоту. Доведите до кипения. Убавьте огонь и варите компот, пока ягоды полностью не раскроют кожуру. Снимите с огня. Охладите.
Pour the cooled compote into beautiful glasses. You can add fresh mint leaves to glasses of compote for a pleasant aroma.
Охлаждённый компот разлейте в красивые стаканы. Можно добавить в стаканы с компотом свежие листья мяты для приятного аромата.