Prepare your food. Place the water in the pan on the fire. Prepare the jars. Rinse the berries.
Подготовьте продукты. Поставьте воду в кастрюле на огонь. Подготовьте банки. Промойте ягоды.
Prepare the berries. Place clean berries in jars. Fill the container a quarter full with strawberries.
Подготовьте ягоды. Чистые ягоды выложите в банки. Заполните емкость клубникой на четверть.
Boil the sugar syrup. Add sugar to boiling water. Stir until the sugar dissolves and the water boils. Fill jars with strawberries with syrup. Add fresh mint leaves to the drink for flavor. Cover the filled jar with a lid without rolling it up. Sterilize over low heat for 10 minutes. Close the lid.
Отварите сахарный сироп. В кипящую воду всыпьте сахар. Мешайте, пока сахар не растворится, и вода не закипит. Банки с клубникой залейте сиропом. Добавьте в напиток листья свежей мяты для аромата. Наполненную банку накройте крышкой, не закатывая ее. Простерилизуйте на слабом огне 10 минут. Закройте крышку.
The compote can be opened at any time and poured into tall glasses with a handle.
Компот можно открыть в любой момент и разлить в высокие стаканы с ручкой.