Prepare your food. Place the water in the pan on the fire. Rinse the cherries and tear off the stems.
Подготовьте продукты. Поставьте воду в кастрюле на огонь. Промойте вишню, оторвите хвостики.
Cook compote. Add citric acid and sugar to boiling water. Stir until the sugar dissolves. Throw the berries into boiling water and cook for 20 minutes. Periodically skim off any foam that has formed. Cool the finished compote.
Сварите компот. В кипящую воду добавьте лимонную кислоту и сахар. Помешивайте, пока сахар не растворится. Бросьте ягоды в кипящую воду, варите 20 минут. Периодически снимайте образовавшуюся пенку. Готовый компот остудите.
Pour the finished compote into tall glasses with a handle. Add mint leaves to the drink to make it even more aromatic and beautiful.
Готовый компот разлейте в высокие стаканы с ручкой. Добавьте в напиток листья мяты, чтобы он получился еще более ароматным и красивым.