Prepare your food. Place water in a saucepan on the fire and wash the apples.
Подготовьте продукты. Поставьте воду в кастрюле на огонь, помойте яблоки.
Cook compote. Cut the apples into small slices. When the water in the pan boils, add the apples. Wait for the water to boil again. Add sugar and citric acid. Cook for another 15 minutes until the flavor of the compote becomes rich. Cool the compote and serve.
Сварите компот. Нарежьте яблоки на небольшие дольки. Когда вода в кастрюле закипит, отправьте туда яблоки. Дождитесь, когда вода снова закипит. Добавьте сахар и лимонную кислоту. Варите еще 15 минут, пока вкус компота не станет насыщенным. Охладите компот и подайте к столу.
Pour the finished compote into tall glasses with a handle. If desired, you can garnish it with cinnamon or a sprig of thyme for extra flavor.
Готовый компот разлейте в высокие стаканы с ручкой. По желанию можно украсить его корицей или веточкой тимьяна для большего аромата.