Prepare your food. Get jars of any size. Boil water in a saucepan. Wash the oranges, peel them, and grate the zest separately.
Подготовьте продукты. Достаньте банки любого объема. Вскипятите воду в кастрюле. Вымойте апельсины, очистите, отдельно натрите цедру.
Prepare compote. Cut the oranges into thin slices. Add sugar and zest to boiling water. Cook for 10-15 minutes, then strain the syrup. Fill the jars about one-third full with oranges. Pour syrup over oranges in jars. Leave to brew for 75 minutes. Then drain the syrup again and bring to a boil again. Pour over the fruit and close the jars with lids.
Приготовьте компот. Нарежьте апельсины тонкими кружочками. В кипящую воду добавьте сахар и цедру. Варите 10-15 минут, после чего сироп процедите. Заполните банки апельсинами примерно на одну треть. Сиропом залейте апельсины в банках. Оставьте настояться 75 минут. Затем сироп снова слейте и повторно доведите до кипения. Залейте фрукты и закройте банки крышками.
Pour the finished compote into tall glasses with a handle. Add mint leaves to the drink to make it even more flavorful.
Готовый компот разлейте в высокие стаканы с ручкой. Добавьте в напиток листья мяты, чтобы он получился еще более ароматным.