Prepare all the necessary ingredients.
Подготовьте все необходимые ингредиенты.
Let's prepare the filling. Gelatin needs to be soaked in water. Bring the puree (I used applesauce) with sugar to a boil. Dissolve the swollen gelatin. Mix carefully. Pour into a pastry bag and stabilize in the refrigerator.
Готовим начинку. Желатин нужно замочить в воде. Пюре (я использовала яблочное) с сахаром довести до кипения. Распустить набухший желатин. Аккуратно перемешать. Перелить в кондитерский мешок, стабилизировать в холодильнике.
Next we prepare the crust. We begin to beat the egg whites without sugar. As soon as a good foam appears, continue whisking and gradually add sugar. You should get a thick cream; if you turn the bowl over, nothing should drip.
Дальше готовим корж. Начинаем взбивать белки без сахара. Как только появится хорошая пена, продолжаем взбивать и постепенно всыпаем сахар. Должен получиться плотный крем, если вы перевернёте миску, ничего не должно стекать.
Gently stir in the starch and vinegar with a spatula. Spread the mixture on a baking sheet lined with parchment. Bake for 20 minutes at 150-160°.
Аккуратно вмешивайте лопаткой крахмал и уксус. Распределите массу на противне, выстеленном пергаментом. Выпекайте 20 минут при температуре 150-160°.
Making cream. Whisk the cream, mascarpone and powdered sugar into a stiff mixture.
Делаем крем. Взбейте сливки, маскарпоне и сахарную пудру в стойкую массу.
Remove the crust from the oven and cool. Prepare another sheet of parchment and sprinkle it with powdered sugar.
Достаньте корж из духовки, остудите. Приготовьте ещё один лист пергамента и присыпьте его сахарной пудрой.
Transfer the crust to parchment paper and remove the old parchment. Spread the cream onto the cake, leaving an empty shelf along the short edge. Leave a little cream to decorate the roll.
Переложите корж на пергамент и удалите старый пергамент. Выложите крем на корж, оставляя пустую полочку по короткому краю. Оставьте немного крема для украшения рулета.
Apply the filling. If it turns out that the filling has become very stabilized, knead it well with your hands.
Нанесите начинку. Если окажется, что начинку сильно стабилизировалась, разомните хорошо руками.
Wrap the roll using the parchment on which the cake lies, towards the empty edge. You should have an empty edge and, accordingly, a joint at the bottom under the roll. Spread the remaining cream onto the top of the roll using a piping bag tip.
Заверните рулет с помощью пергамента, на котором лежит корж,в сторону пустого края. Пустой край и соответственно стык, у вас должен быть внизу под рулетом. Нанесите оставшийся крем сверху на рулет с помощью насадки для кондитерского мешка.
Before serving, garnish with any berries (lingonberries, raspberries, strawberries, blackberries). And any nuts (peanuts, walnuts).
Перед подачей украсьте любыми ягодами (брусника, малина, клубника, ежевика). И любыми орешками (арахис, грецкий).