Prepare your food. Prepare a pot of water. Wash all fruits and cherries.
Подготовьте продукты. Подготовьте кастрюлю с водой. Вымойте все фрукты и вишню.
Cook compote. Cut the apples into slices. Cut the apricots and plums into halves and remove the pits. Pour clean water over the fruits and cherries and place on the fire. Bring to a boil. Reduce heat to low. Add sugar to the drink. Stir gently and boil the compote for about 10 minutes. Squeeze lemon juice into the drink. Simmer for another 5 minutes. Remove from heat, cover and leave to cool completely.
Сварите компот. Нарежьте яблоки дольками. Абрикосы и сливы нарежьте на половинки и достаньте косточки. Фрукты и вишню залейте чистой водой и поставьте на огонь. Доведите до кипения. Убавьте огонь до минимума. Добавьте в напиток сахар. Аккуратно перемешайте и проварите компот минут 10. Выжмите в напиток сок лимона. Томите еще 5 минут. Снимите с огня, накройте крышкой и оставьте до полного остывания.
Pour the finished compote into tall glasses with a handle. Add mint leaves to the drink to make it even more beneficial.
Готовый компот разлейте в высокие стаканы с ручкой. Добавьте в напиток листья мяты, чтобы он получился еще более полезным.