Rinse the lingonberries and place in a colander to drain excess liquid. Peel the ginger root and garlic and grate on a fine grater. Wash the cilantro, dry and chop.
Бруснику промойте и откиньте на дуршлаг, чтоб стекла лишняя жидкость. Корень имбиря и чеснок очистите и натрите на мелкой терке. Кинзу промойте, обсушите и измельчите.
Place the berries in a saucepan, add water and bring to a boil. Cook for 2 minutes.
Ягоды положите в кастрюлю, залейте водой и доведите до кипения. Варите в течение 2 минут.
Add grated garlic, ginger, balsamic vinegar, soy sauce, sugar and coriander seeds to the berries. Continue cooking for another 3 minutes, stirring constantly.
Добавьте к ягодам натертый чеснок, имбирь, бальзамический уксус, соевый соус, сахар и зерна кориандра. Продолжайте варить еще 3 минуты при постоянном помешивании.
Cool the sauce slightly and puree in a blender until smooth.
Немного остудите соус и пробейте блендером до однородности.
Pour the sauce back into the pan, place on the heat and simmer for 1 minute. Let the finished sauce cool and add chopped cilantro and stir. Serve cooled in a gravy boat.
Соус перелейте обратно в кастрюлю, поставьте на огонь и проварите в течение 1 минуты. Готовому соусу дайте остыть и добавьте измельченную кинзу, перемешайте. Подавайте остывшим в соуснике.
Serve the sauce with poultry dishes.
Подайте соус к блюдам из мяса птицы.