Peel the pumpkin and cut the pulp into small cubes. You can use store-bought, pre-cut pumpkin. Remove the butter from the refrigerator.
Тыкву очистите и нарежьте мякоть маленькими кубиками. Можно использовать покупную готовую, нарезанную тыкву. Сливочное масло достаньте из холодильника.
Take a deep saucepan or ladle. Pour milk into a container and put on fire, bring to a boil. Add pumpkin to boiling milk, stir, reduce heat and cook for 15 minutes.
Возьмите глубокую кастрюлю или ковш. Влейте в емкость молоко и поставьте на огонь, доведите до кипения. К кипящему молоку добавьте тыкву, перемешайте, убавьте огонь и варите 15 минут.
Next, pour semolina, salt and sugar into the pan. While adding semolina, stir the porridge continuously. Turn the heat to low and cook the dish for another 15 minutes, remembering to stir. Remove the pan from the heat and add butter to the porridge.
Далее в кастрюлю насыпьте манную крупу, соль и сахар. Во время добавления манки непрерывно помешивайте кашу. Сделайте огонь минимальным и варите блюдо еще 15 минут, не забывая помешивать. Снимите кастрюлю с огня и положите в кашу масло.
Place the prepared semolina porridge with pumpkin in deep plates, add nuts or fresh berries on top if desired.
Готовую манную кашу с тыквой разложите в глубокие тарелки, сверху по желанию добавьте орешки или свежие ягоды.