Prepare the ingredients required for the dish in the required quantities. Rinse the pumpkin with water and remove the peel and seeds, peel the potatoes and rinse with water to remove any dirt.
Подготовьте требуемые для блюда ингредиенты в необходимом количестве. Тыкву промойте водой и очистите от кожуры и семян, картофель очистите от кожуры и ополосните водой от грязи.
Cut the peeled pumpkin into small cubes, pour in sunflower oil, sprinkle with salt and place in a refractory dish. Place the chopped pumpkin in oil in an oven preheated to 180°C and bake for half an hour until soft.
Очищенную тыкву нарежьте небольшими кубиками, полейте подсолнечным маслом, посыпьте солью и переложите в огнеупорную форму. Отправьте измельченную тыкву в масле в духовую печь, разогретую до 180 °С, запекаться в течение получаса до мягкости.
While the pumpkin is baking, cut the peeled potatoes into thin slices, place them in boiling water and boil them for about 5 minutes. Then remove the potatoes from the water and set aside to cool.
Пока тыква запекается, очищенный картофель нарежьте тонкими пластинами, опустите в кипящую воду и отваривайте его примерно 5 минут. Затем картофель извлеките из воды и отложите в сторону для остывания.
Wash the spinach, chop it, then fry it in a frying pan with butter until soft. Remove the baked pumpkin from the oven, mash with a fork until pureed and combine with the fried spinach.
Вымытый шпинат, измельчите, затем обжарьте на сковороде с маслом до мягкого состояния. Запеченную тыкву вытащите из духовой печи, разомните вилкой до состояния пюре и объедините с обжаренным шпинатом.
In a separate deep plate, combine grated cheese, sour cream, salt and spices and mix the ingredients thoroughly. In a fireproof dish with butter, place a layer of boiled potatoes with spinach, then baked pumpkin and sour cream and cheese mixture. Repeat the layers of vegetables several times, filling the vegetables with sour cream and cheese. Sprinkle the dish with grated cheese and place in the oven for 30 minutes until golden brown.
В отдельной глубокой тарелке соедините тертый сыр, сметану, соль и пряности и тщательно перемешайте ингредиенты. В огнеупорную форму с маслом выложите слой из отварного картофеля со шпинатом, затем запеченную тыкву и сметано-сырную смесь. Повторите слои из овощей несколько раз, залив овощи сметанной массой с сыром. Посыпьте блюдо тертым сыром и отправьте в духовку на 30 минут до образования золотистой корочки.
Serve this original casserole of juicy pumpkin, potatoes and spinach as a main dish, cut into portions and complement with your favorite drink.
Оригинальную запеканку из сочной тыквы, картофеля и шпината подавайте в качестве основного блюда, разрезав ее на порционные кусочки и дополнив любимым напитком.