Grate cabbage and pumpkin, peeled, on a coarse grater.
Капусту и тыкву, очищенную от кожуры, натрите на крупной терке.
Mix grated cabbage with salt and sugar. Next, carefully mash the cabbage until it releases its juice. Mix cabbage with grated pumpkin.
Натертую капусту смешайте с солью и сахаром. Далее тщательно мните капусту, пока она не выделит сок. Смешайте капусту с натертой тыквой.
Place the cabbage and pumpkin in a deep saucepan, sealing it thoroughly. Cover the cabbage with a flat plate and place a bottle of water on top. Leave to ferment for about 6 days. The warmer the air temperature, the faster the cabbage will ferment.
Переложите капусту с тыквой в глубокую кастрюлю, тщательно уплотнив ее. Накройте капусту ровной тарелкой и поставьте сверху бутыль с водой. Оставьте заквашиваться примерно на 6 дней. Чем теплее температура воздуха, тем быстрее заквасится капуста.
During the fermentation process, pierce the cabbage to the very bottom in several places a couple of times a day. After about 5 days, taste it. Determine readiness by taste of acid and salt, so you like it. Serve the finished cabbage in a salad bowl with herbs.
В процессе закваски прокалывайте капусту до самого дна в нескольких местах пару раз в день. Примерно на 5 день попробуйте ее на вкус. Готовность определяйте по вкусу кислоты и соли, чтоб вам нравилось. Готовую капусту подавайте в салатнице с зеленью.
Prepare a salad of boiled potatoes with sauerkraut and green onions, pouring vegetable oil over everything.
Приготовьте салат из отварного картофеля с квашенной капустой и зеленым луком, полив все растительным маслом.