Boil water and pour oatmeal into it for 15 minutes to swell. Peel the potatoes and grate them on a fine grater. Peel the onion and chop as finely as possible. Pass the garlic through a press.
Воду закипятите и залейте ей овсяные хлопья на 15 минут для набухания. Картофель очистите, натрите на мелкой терке. Лук очистите, и нарежьте, как можно мельче. Чеснок пропустите через пресс.
Combine swollen oatmeal with chopped vegetables. Salt, pepper and stir. The mass should be thick and viscous.
Соедините набухшие овсяные хлопья с измельченными овощами. Посолите, поперчите и размешайте. Масса должна быть густой и вязкой.
Wet your hands with water and form cutlets, rolling them in breadcrumbs. Fry them in hot oil on both sides and place on a plate.
Смочите руки водой и сформируйте котлеты, обваливая их в сухарях. Обжарьте их на разогретом масле с обеих сторон и выложите на тарелку.
Pour tomato sauce over the oatmeal cutlets, sprinkle with chopped herbs and serve hot.
Овсяные котлеты полейте соусом из помидор, посыпьте рубленой зеленью и подавайте в горячем виде.