Wash and dry the garlic. Disassemble the garlic into cloves and peel off the peel. Prepare sterile small jars and lids for them.
Чеснок помойте и просушите. Разберите чеснок на зубчики и очистите от шелухи. Подготовьте стерильные маленькие баночки и крышки для них.
Scald the peeled garlic cloves with boiling water and then immediately cool in cold water.
Очищенные зубчики чеснока ошпарьте кипятком, а затем сразу охладите в холодной воде.
Put the water on the fire, dissolve salt, sugar in it and add vinegar. Bring the resulting aqueous solution to a boil.
Воду поставьте на огонь, растворите в ней соль, сахар и добавьте уксус. Полученный водный раствор доведите до кипения.
Place half a dill umbrella at the bottom of sterile small jars. Place garlic cloves in jars and pour ready-made hot marinade. Cover all jars with lids and sterilize for approximately 5 minutes.
На дно стерильных маленьких баночек сложите по половине зонтика от укропа. Уложите в банки зубчики чеснока, залейте готовым горячим маринадом. Прикройте все баночки крышками, стерилизуйте приблизительно 5 минут.
Roll up jars of garlic and store them in a cool place. It is better to open the jar no earlier than 2 weeks.
Закатайте банки с чесноком и храните их в прохладном месте. Открывать банку лучше не ранее 2-х недель.
Serve pickled garlic as an appetizer in small bowls. Before serving, garnish with fresh chopped dill on top.
Подавайте маринованный чеснок как закуску к столу в небольших пиалах. Перед подачей украсьте сверху свежим нарубленным укропом.