Wash the peppers, remove the stems, membranes and seeds. Cut into small pieces. Peel the garlic. Prepare your meat grinder.
Перцы помойте, удалите плодоножки, перегородки и семена. Нарежьте не большими кусочками. Чеснок очистите. Подготовьте мясорубку.
Pass both types of pepper and garlic through a meat grinder. Pour into a deep saucepan, add salt and pepper, add vinegar and mix thoroughly.
Пропустите через мясорубку оба вида перца и чеснок. Перелейте в глубокую кастрюлю, посолите, поперчите, добавьте уксус и тщательно перемешайте.
Cover the pan with a lid and put it in the refrigerator for about three days to allow the appetizer to brew.
Кастрюлю накройте крышкой и уберите в холодильник примерно на три дня, чтоб закуска настоялась.
Place the infused appetizer in a colander, pour the liquid part into a bottle and store tightly closed in the refrigerator, add it to borscht or vegetable stew. Transfer the thick mass into a jar and store in the refrigerator. Use like adjika, stirring with herbs before serving.
Настоявшуюся закуску откиньте на дуршлаг, жидкую часть перелейте в бутылку и храните плотно закрытой в холодильнике, добавляйте ее в борщ или овощное рагу. Густую массу переложите в банку и так же храните в холодильнике. Используйте как аджику, перемешав перед подачей с зеленью.
Prepare the same appetizer from green peppers, with the addition of basil, suneli hops and walnuts. This appetizer looks more interesting and brighter, and its taste is more piquant.
Приготовьте такую же закуску из зеленых перцев, с добавлением базилика, хмели-сунели и грецкого ореха. Такая закуска смотрится интереснее и ярче, а вкус у нее более пикантный.