Prepare your food. Place the water in the pan on the fire. Rinse the berries.
Подготовьте продукты. Поставьте воду в кастрюле на огонь. Промойте ягоды.
Cook compote. Add currants to boiling water. Cook over low heat for 7-10 minutes. Add sugar and cook the compote for a few more minutes until the sugar has dissolved. Remove the compote from the heat, cover with a lid and let it brew. Cool and strain the drink.
Сварите компот. В кипящую воду добавьте смородину. Варите на медленном огне 7-10 минут. Всыпьте сахар, варите компот еще несколько минут, пока сахар не растворится. Снимите компот с огня, накройте крышкой и дайте ему настояться. Остудите и процедите напиток.
Pour the finished compote into tall glasses with a handle. Add mint leaves to the drink for a richer taste.
Готовый компот разлейте в высокие стаканы с ручкой. Добавьте в напиток листья мяты для более насыщенного вкуса.