Prepare the ingredients required for the dish in the required quantities. Rinse the pumpkin with water, remove the peel and seeds. Peel the onion, rinse the parsley with water to remove debris and dirt.
Подготовьте требуемые для блюда продукты в необходимом количестве. Тыкву промойте водой, очистите от кожуры и семян. Лук очистите от шелухи, петрушку ополосните водой от мусора и грязи.
Cut the peeled pumpkin into small pieces, place in a fireproof dish, sprinkle with salt and pour over vegetable oil. Mix the ingredients and place in the oven preheated to 180°C, bake for about 40 minutes until soft.
Очищенную тыкву нарежьте небольшими кусочками, переложите в огнеупорную форму, присыпьте солью и полейте растительным маслом. Перемешайте ингредиенты и отправьте в духовую печь, разогретую до 180 °С, запекаться примерно 40 минут до мягкости.
While the pumpkin is baking, pour boiling water over the couscous and add salt. Cut the peeled white onion into medium-sized cubes and fry in a frying pan with oil until golden. Add the fried onion to the steamed couscous, add finely chopped parsley, baked pumpkin, lemon zest and juice. Add dried cranberries, toasted pine nuts and salt to the dish. Stir the dish and serve.
Пока тыква запекается, кускус залейте кипятком и посолите. Очищенный белый лук нарежьте кубиками среднего размера и отправьте на сковороду с маслом обжариваться до золотистости. Обжаренный лук присоедините к распаренному кускусу, туда же добавьте мелкорубленную петрушку, запеченную тыкву, цедру и сок лимона. Присоедините к блюду вяленую клюкву, поджаренные кедровые орехи и соль. Перемешайте блюдо и подавайте к столу.
Serve bright couscous with baked pumpkin, herbs and lemon as a side dish for baked meat or fish, complementing the dish with a salad of fresh vegetables and herbs.
Яркий кускус с запеченной тыквой, зеленью и лимоном подавайте в качестве гарнира к запеченному мясу или рыбе, дополнив блюдо салатом из свежих овощей и зелени.