Soak the beans overnight in cold water. Crush the garlic in a press, finely chop the cilantro. Squeeze the juice from the lemon.
Замочите фасоль на ночь в холодной воде. Чеснок раздавите на прессе, мелко нарежьте кинзу. Отожмите сок из лимона.
Boil the beans for 120 minutes, add salt at the end of cooking. Drain excess liquid from beans into a separate container. Grind ⅓ of the beans into puree. Heat the oil in a frying pan, fry the onion and 1 clove of garlic.
Отварите фасоль в течение 120 минут, посолите в конце варки. С фасоли слейте лишнюю жидкость в отдельную емкость. ⅓ часть фасоли растолките в пюре. На сковороде подогрейте масло, обжарьте лук и 1 зубчик чеснока.
Mix bean puree with onion and garlic, add a glass of bean broth and lemon juice. Pepper and salt to taste, mix well. Sprinkle the dish with cilantro.
Смешайте пюре фасоли с луком и чесноком, добавьте стакан отвара фасоли и сок лимона. Поперчите и посолите по вкусу, хорошо перемешайте. Посыпьте блюдо кинзой.
Serve prepared black beans with cilantro with baked fish or grilled chicken.
Готовую черную фасоль с кинзой подавайте с запеченной рыбой или курицей-гриль.