Peel the onion and cut into half rings or cubes. Remove the films from the chicken fillet and cut the meat into medium-sized pieces.
Очистите лук от шелухи и нарежьте полукольцами или кубиками. У куриного филе уберите пленки и нарежьте мясо на куски средней величины.
Heat vegetable oil in a frying pan and fry the onion in it until golden brown. In another frying pan, fry the chicken fillet with salt and pepper in butter. Add the onion to the chicken, stir and continue frying. Add cream and cover the fricassee with a lid, continuing to simmer over low heat for 10 minutes. 1 minute before cooking, pour flour into the pan and mix well. The flour will thicken the sauce.
Нагрейте в сковороде растительное масло и обжаривайте в нем лук до золотистой корочки. В другой сковороде на сливочном масле обжарьте куриное филе с солью и перцем. Переложите лук к курице, перемешайте и продолжайте обжаривать. Добавьте сливки и накройте фрикасе крышкой, продолжая тушить на минимальном огне 10 минут. За 1 минуту до готовности насыпьте муку в сковороду и хорошо перемешайте. Мука позволит загустить соус.
Serve chicken fricassee in cream sauce in portions. Garnish the dish with a sprig of fresh parsley.
Подавайте фрикасе из курицы в сливочном соусе порционно. Украсьте блюдо веточкой свежей петрушки.