Prepare the dishes; for this recipe you will need a saucepan with a thick bottom. Peel and wash the vegetables. Rinse the lentils in several waters. Cut the onion and pumpkin into small cubes, and the garlic into thin slices.
Подготовьте посуду, для этого рецепта понадобится сотейник с толстым дном. Овощи почистите и помойте. Чечевицу промойте в нескольких водах. Лук и тыкву нарежьте мелким кубиком, чеснок тонкими пластинками.
Pour oil into a saucepan. Sauté the onion and garlic over moderate heat for 3 minutes. The vegetables should be lightly browned.
В сотейник влейте масло. Обжарьте лук и чеснок на умеренном огне 3 минуты. Овощи должны слегка подрумяниться.
Add prepared pumpkin. Pour in water. After the water boils, cover with a lid. Cook for 10 minutes on low heat.
Добавьте подготовленную тыкву. Влейте воду. После закипания воды накройте крышкой. Готовьте 10 минут на минимальном огне.
Add lentils to remaining ingredients. Pepper and salt to taste. Simmer over low heat for 15 minutes until the lentils are cooked.
Всыпьте чечевицу к остальным ингредиентам. Поперчите и посолите по вкусу. Тушите на минимальном огне 15 минут, до готовности чечевицы.
Divide the hot stewed pumpkin and lentils into serving bowls. Garnish with herbs and serve immediately.
Разложите горячую тушеную тыкву с чечевицей по порционным тарелкам. Украсьте зеленью и сразу же подайте к столу.