Prepare the dishes. Peel and wash the vegetables. Finely chop the onion and grate the carrots on a grater with large blades. Cut potatoes, pickled cucumbers and meat products into small cubes. Cut the lemon into thin slices and the olives into slices. Prepare the remaining ingredients.
Подготовьте посуду. Очистите и помойте овощи. Лук мелко нашинкуйте, морковь натрите на тёрке с крупными лезвиями. Картошку, маринованные огурцы и мясные продукты нарежьте мелким кубиком. Лимон нарежьте тонкими дольками, маслины кружочками. Подготовьте остальные ингредиенты.
Pour oil into the pressure cooker bowl. Fry the onion in the “Fry” mode for 2 minutes. Add prepared meat ingredients. Fry until golden brown for 3 minutes, remembering to stir.
В чашу скороварки налейте масло. Обжарьте лук в режиме «Жарка» 2 минуты. Добавьте подготовленные мясные ингредиенты. Жарьте до золотистой корочки 3 минуты, не забывая перемешивать.
Add carrots, cucumbers and tomato paste to the fried delicacies. Stir and fry for 5 minutes. Add salt if necessary.
Выложите морковь, огурцы и томатную пасту к обжаренным деликатесам. Перемешайте и жарьте 5 минут. Подсолите при необходимости.
Add potatoes and spices to taste. Pour water and close the lid of the pressure cooker. Cook for 40 minutes on the “Soup” setting.
Добавьте картошку и специи по вкусу. Налейте воду, закройте крышку скороварки. Готовьте 40 минут на режиме «Суп».
Pour the hodgepodge into portioned tureens. Place olives, lemon slices, and sour cream to taste in each serving and serve.
Разлейте солянку по порционным супницам. Положите в каждую порцию маслины, дольки лимона, сметану по вкусу и подайте к столу.